FBI anklager Kina for massiv hacking

– To typer store selskap i USA. De som er hacket, og de som ikke vet om det.

ANKLAGENE HAGLER: Amerikansk næringsliv taper milliarder av dollar på kinesiske hackerangrep hvert år, sier FBI-sjef James Comey. Bildet er fra i fjor da han ble sverget inn i stillingen av president Barack Obama. Kina avviser hackeranklagene og har hevdet at det  snarere at de som er ofre for dataangrep.
ANKLAGENE HAGLER: Amerikansk næringsliv taper milliarder av dollar på kinesiske hackerangrep hvert år, sier FBI-sjef James Comey. Bildet er fra i fjor da han ble sverget inn i stillingen av president Barack Obama. Kina avviser hackeranklagene og har hevdet at det snarere at de som er ofre for dataangrep. Bilde: Rex/All Over Press
6. okt. 2014 - 09:57

Washington (NTB-AFP): Kina driver aggressiv datasnoking mot USA, noe som koster amerikansk næringsliv milliarder av dollar hvert år, sier FBI-sjef James Comey.

Kina topper listen over land som forsøker å stjele hemmeligheter fra amerikanske bedrifter, sier Comey i et intervju med «60 Minutes» på CBS.

Ifølge FBI-sjefen er så å si hvert eneste store amerikanske selskap blitt utsatt for kinesiske dataangrep.

– Det er to typer store selskap i USA. Det er de som alt er hacket av kineserne, og det er de som ennå ikke vet at de er blitt hacket av kineserne, sier Comey i intervjuet.

Hvor mye amerikanske bedrifter taper som følge av de kinesiske dataangrepene, er umulig å anslå, medgir han, men er ikke i tvil om at det er snakk om milliarder av dollar.

– Så de slipper å finne opp selv

Tidligere i år reiste en amerikansk domstol sak mot fem medlemmer av en topphemmelig enhet i det kinesiske forsvaret, som angivelig driver dataspionasje mot amerikanske bedrifter.

PLA-enheten skal ha hacket seg inn i amerikanske bedrifter, blant annet innenfor stål- og solcelleindustrien, for å skaffe statlige kinesiske selskap konkurransefortrinn.

Ifølge Comey forsøker kineserne «å stjele nyttig informasjon, slik at de ikke trenger å oppfinne noe selv». (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.