Grizzly Steppe

– FBI ble nektet tilgang til Demokratenes hackede servere

Det er påstand mot påstand om hvorvidt FBI fikk tilgang til de hackede serverne til DNC.
Det er påstand mot påstand om hvorvidt FBI fikk tilgang til de hackede serverne til DNC. (Bilde: Harald Brombach)

Forvirringen rundt rapporten om den angivelige, russiske hackingen av serverne til Democratic National Comittee (DNC) fortsetter. For til amerikanske Buzzfeed News sier en talsperson for de amerikanske justismyndighetene at FBI ble nektet direkte tilgang til serverne. 

I en artikkel i går siterte Buzzfeed News en talsperson for DNC, Eric Walker, som hevdet at FBI aldri ba om slik tilgang. Det ble videre opplyst at ingen amerikanske etater hadde utført noen uavhengig analyse av systemet. 

Les også: Trump viser til Assange i hacking-strid

CrowdStrike

I stedet hadde DNC hyret inn IT-sikkerhetsselskapet CrowdStrike, som denne uken fikk kraftig kritikk for en rapport om en skadevareinfisert mobilapp som brukes av enkelte ukrainske artilleristyrker.

FBI og andre offentlige etater som har vurdert hackingen, skal riktignok ha fått full tilgang til informasjonen som CrowdStrike avdekket.

Men til Buzzfeed News sa en ikke navngitt kilde innen en ikke navngitt, amerikansk etterretningstjeneste at CrowdStrike er ganske dyktige. 

– Det er ingen grunn til å tro at de har konkludert med noe som ikke stemmer, sa vedkommende.

Påstanden om at FBI aldri ba om tilgang til serverne, fikk Donald Trump til å skrive en tvitring:

Men ifølge The Verge er det helt ordinært at det er et privat sikkerhetsselskap som står for den digitale etterforskningen i saker som dette.

Les også: – Hackere infiltrerte nettverket i et år, tappet info om Donald Trump

– Ble nektet tilgang

Men nå sier altså FBI at etaten ble nektet tilgang til DNCs servere. 

– FBI understreket flere ganger nødvendigheten av å få direkte tilgang til servere og data, overfor representanter for DNC, bare for å bli avvist helt til en god stund etter at den første kompromitteringen var blitt tatt hånd om. Dette ga ikke FBI noe annet valg enn å basere seg informasjonen fra en tredjepart. Disse hendelsene førte til betydelig forsinkelse og hemmet FBIs muligheter til å adressere inntrengningen på et tidligere tidspunkt, sier en ikke navngitt seniorrepresentant for justismyndighetene til BuzzFeed News.

Før BuzzFeed News fikk denne uttalelsen fra FBI, skal en annen DNC-kilde med kjennskap til saken, ha sagt at FBIs behov for direkte tilgang til serverne har vært overdrevet. 

– Jeg mener bare at det virkelig ikke er avgjørende eller noe viktig. De fikk det de hadde behov for. Det vil alltid være hatere der ute, sier vedkommende, som heller ikke er navngitt, til Buzzfeed News.

Men DNC-representanten skal ha nektet å komme med en med en kommentar til uttalelsen fra representanten for justismyndighetene.

Sammen med Department of Homeland Security (DHS) publiserte FBI i slutten av desember en rapport som i begrenset grad forteller hvorfor de mener at russiske etterretningstjenester står bak innbruddet, men som i langt større grad kommer med råd om hvordan virksomheter bedre kan beskytte seg mot slike innbrudd.

Les mer: – Slik kan du oppdage russiske hackerangrep

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen