FBI forsyner seg med IT-ekspertise

Siden 11. september i fjor har USAs føderale politi trappet opp sin rekruttering av eksperter innen informasjonsteknologi.

100 av de litt over 900 nye FBI-agentene som ble ansatt mellom januar og september i år, ble valgt ut for sine IT-ferdigheter, skriver Techweb. Rekrutteringsansvarlig Joe Bross i FBI sier til nettmagasinet at det fokuseres stadig mer på å gjøre IT-eksperter til FBI-agenter.

Vanligvis kreves fem til ti års yrkeserfaring for å ansettes som FBI-agent. Når det gjelder IT-eksperter, er FBI villig til å ta de beste IT-studentene direkte, særlig hvis de er spesielt flinke innen problemløsning og programmering.

FBI har samtidig, for første gang, lagt sine søknadsskjemaer ut på nettet. Det forsikres at straks søknaden er levert, flyttes den over til en beskyttet server, og alle spor av den på den åpne serveren slettes.

Det ble fredag meldt at FBI ransaket programvarehuset Ptech i Massachusetts for mistanke om terrorforbindelse. Ptech var sikkerhetsklarert av den amerikanske regjeringen og tok del i flere leveranser til blant annet Forsvarsdepartementet, Kongressen og FBI.

Les også

Til toppen