BEDRIFTSTEKNOLOGI

FBI infiltrerte internasjonal piratkopieringsring

FBIs infiltrering av gruppen "Pirates With Attitudes" har ført til tiltale mot 17 personer, hvorav fem ansatte i Intel og en tidligere ansatt i Microsoft.

Lars Kvanum
5. mai 2000 - 12:17
Datapirat.
Datapirat.

Ziff-Davis News skriver videre at de ansatte er mistenkt for å ha gitt maskinvare til piratene for å få tilgang til programmene de distribuerte. Gruppa som mistenkes for å ha piratkopiert over 5000 programmer, har også to europeere som medlemmer.

I følge Kathleen McChesney, leder for FBIs Chicago-avdeling, er dette den groveste piratkopieringssaken til dags dato som involverer Internett.

Av de tiltalte er 12 påståtte medlemmer i gruppen kalt Pirates With Attitudes (PWA), en ring med programvarepirater som ble infiltrert i fjor. Nettstedet deres, som inneholdt såkalte warez (piratkopiert programvare), ble funnet på universitetet i Sherbrooke i Quebec, Canada og inneholdt programvare som hadde fått kopieringssperren fjernet. Blant disse var operativsystemer, applikasjoner, analyseprogrammer, spill og MP3-filer.

En annen av de tiltalte, som var ansatt i Microsoft, har visstnok gitt lederen for gruppen tilgang til Microsofts interne nettverket og bidratt med kopier av firmaets programvare.

Ifølge Ziff-Davis News kan de tiltalte bli dømt til fem års fengsel og 250.000 dollar, eller de kan bli dømt til å betale en bot tilsvarende det som er høyest av det dobbelte av gruppas fortjeneste eller det dobbelte av ofrenes tap.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.