JUSS OG SAMFUNN

FBI kurset svensk politi i å jakte på pirater

Svensk politi inviterte Hollywood og FBI til å lære bort hvordan man bør bekjempe piratkopiering.

19. feb. 2007 - 07:56

Motion Picture Association (MPA) og FBI har ifølge det svenske nyhetsnettstedet Computersweden.se undervist det svenske politiet i hvordan de skal ta piratene som ulovlig kopierer filmer og annet åndsverkbeskyttet innhold.

Seks politimenn skal være uteksaminert fra den svenske politihøgskolens videreutdanningskurs i opphavsrett, piratkopiering og fildeling. Foreleserne skal ha kommet fra den amerikanske lobbyorganisasjonen MPA, FBI og svenskenes egne Antipiratbyråen.

På timeplanen sto blant annet begreper som topsites (hemmelige FTP-servere) og camcording (videoopptak fra kinosalen). De utdannede politimennene vil stå for mesteparten av politiets etterforskning av opphavsbrudd og piratkopiering i tiden fremover.

Samtlige politidistrikter i Sverige skal ha blitt invitert til å delta på konferansen som fant sted 24. juni. Hvor mange som stilte er ikke klart, da deltagerlisten ble hemmeligholdt.

Computersweden.se spurte politihøgskolen om de også inviterte representanter fra den andre siden, som for eksempel Piratbyrån eller Piratpartiet.

- Nei, det gjorde vi ikke i dette tilfellet, sier Marianne Hilton, studierektor på den svenske politihøgskolen, til Computersweden.se.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.