FBI lurte russiske hackere til USA

Russiske hacker-bander har terrorisert amerikanske Internett-butikker. Et "sikkerhetselskap" var imponert og tilbød dem jobb i USA.

Russiske hacker-bander har terrorisert amerikanske Internett-butikker. Et "sikkerhetselskap" var imponert og tilbød dem jobb i USA.

Tidlig i mars gikk Federal Bureau of Investigation (FBI) til det uvanlige skritt å advare mot flere hackergrupper i Øst-Europa. Til sammen skal hackerne ha stjålet over én million kredittkortnumre.

Les: Over én million kredittkortnumre stjålet

I tillegg var hackerne grådige nok til å kontakte selskapene de hadde brutt seg inn hos og tilby dem hjelp til å lappe sine sikkerhetshull - mot betaling, forteller FBI.

To 20 og 25 år gamle russere skal ha brutt seg inn hos en rekke amerikanske Internett-butikker og nettleverandører samt Los Angeles-kontoret til den sørkoreanske Nara Bank. De to russerne skal blant annet ha klart å stjele 75.000 kredittkortnumre hos banken Western Union. Hackerne har i tillegg også laget en falsk kopi av nettstedet til betalingsystemet Paypal.

Men til tross for sine lovbrudd, har mange hackere tidligere fått jobber i IT-selskaper og det fikk de to russerne også. Men da de landet i USA, var det FBI som ventet - med håndjern.

Jobbtilbudet var like fiktivt som sikkerhetsselskapet...

FBI har siden juli arbeidet med å lure hackerne over til USA og lykkes nylig.

FBI advarer mot flere grupper og sier de to russerne bare var deler av en større hackergruppe.

Til toppen