FBI-sjefen teiper over eget webkamera

Vil kontrollere andres utstyr og forby kryptering, men tar sine egne forholdsregler.

FBI-sjefen teiper over eget webkamera
(Bilde: Jonathan Ernst, Reuters)

Vil kontrollere andres utstyr og forby kryptering, men tar sine egne forholdsregler.

James Comey er tilhenger av et forbud mot krypteringsteknologi, som han mener kan hindre politiets etterforskning.

Når det er sagt går han ikke av veien for å sikre eget personvern. Det gjør han ved å klistre en teipbit over webkameraet på sin bærbare pc.

Det var under en spørsmålsrunde på Kenyon College i delstaten Ohio i forrige uke at han fortalte om sitt eget snokevern.

– Det er noe jeg fanget opp i nyhetene. Jeg klistrer en teipbit over det innebygde kameraet på min bærbare pc. Det er fordi jeg observerte at smartere folk enn meg gjør det samme, sa FBI-direktøren.

Comey holdt først et lengre foredrag nettopp om kryptering og personvern. Den aktuelle kommentaren er omtrent 1:34:50 ut i videoopptaket, som er lagt ut i sin helhet.

Der gjentok han tidligere påstander om at et «absolutt personvern» er til hinder for et effektivt politiarbeid, ifølge den amerikanske allmennkringkasteren National Public Radio, NPR.

FBI skal i årevis ha brukt teknologi for å overvåke webkamera og mikrofoner på mistenktes pc-er. Det skal ha inkludert teknologi for å foreta snokingen skjult, uten at kameraet indikerer aktivitet.

Nylig erkjente den føderale politietaten at de også benytter seg av såkalte nulldagssårbarheter for å bryte seg inn i datautstyr.

Til toppen