FBI slår til mot botnet-hackere

Ifølge amerikanske FBI(Federal Bureau of Investigation), blir mer enn en million PC-er brukt av hackere til å angripe netttilkoblede systemer, sende ut spam og til å stjele sensitive personlige opplysninger.

Nå har FBI slått til mot en rekke botnet-hackere, og stanset deres aktiviteter, i en aksjon som har gått under prosjektnavnet "Operation Bot Roast".

En av de skal være en mann som egenhendig klarte å fryse systemene til flere sykehus i Chicago-området i USA, og dermed skape problemer for flere helsetjenester. En annen botnet-hackere som ble stanset var en mann fra Arlington i Texas, som hadde tatt kontroll over mer enn 10.000 maskiner rundt om i verden, og som brukte de til å angripe servere rundt om på internett. Saken hans er foreløpig ikke klar, men han er sluppet fri mot en kausjon på bare 4.500 dollar, frem til saken kommer opp.

FBI har koordinert aksjonen over hele USA, og de har også arrestert Robert Alan Soloway, en beryktet spammer som blant annet har blitt saksøkt av Microsoft i 2005. Den gangen ble han dømt til å betale en erstatning på 7 millioner dollar..

I FBI er de oppgitte over hvor lite mange brukere tenker på vedlikehold av sikkerheten på sin PC.

- Folk sender bilene sine på service en gang i året for å forsikre seg om at de er trygge. Noe lignende bør gjøres med folks PC-er, sier Shawn Henry, avdelingsdirektør i FBI, til Yahoo News.

Les mer om: