FBI sliter med å finne vandaler

Pøblene som sperret noen av de største sidene på nettet i februar har gjemt seg godt. FBI melder at de 'gjør fremskritt', men kan fortsatt ikke svare på hvem, hva, hvor eller hvorfor.

Pøblene som sperret noen av de største sidene på nettet i februar har gjemt seg godt. FBI melder at de 'gjør fremskritt', men kan fortsatt ikke svare på hvem, hva, hvor eller hvorfor.

FBI mener de gjør fremskritt i saken, selv om de har møtt på vanskelige hinder, melder Associated Press. 'Byrået' forklarte seg for den amerikanske kongressen nylig, og avga en statusrapport om etterforskningen av de vidt publiserte angrepene.

Rapporten kom 10 dager etter at FBIs egne sider ble utsatt for samme type angrep som FBI og justisminister Janet Reno har lovet å bekjempe.

- Våre agenter følger hundrevis av spor, og vi fortsetter å gjøre fremskritt i saken, sa sjefen for FBIs National Infrastructure Protection Center, Michael Vatis til kongress-panelet.

Men det var flere spørsmål Vatis av ulike grunner ikke kunne svare på, noe som tyder på at FBI ikke er klar til å arrestere noen ennå.

FBI vet ikke hva som er motivet for angrepene, eller om de ble utført av en person, en gruppe eller flere grupper hver for seg.

- Det er for tidlig å si, sa Vatis, som understreket at de kikker etter sammenhenger i angrepene. Men de har ingen grunn til å tro at en utenlandsk makt sto bak Denial of Service-angrepene som satte både Yahoo!, Amazon.com, eBay, E*Trade og andre ut av spill for få uker siden.

FBI har lovet at de skal straffe 'vandalene' som lammet de forskjellige nettstedene, men innrømmet at de har problemer med å finne frem i nettverket av datamaskiner som ble brukt i angrepene. Angriperne har skjult sporene sine ved å forfalske logger på maskinene de har 'lånt', samtidig som FBI også sliter med diplomatiet.

- Fordi endel av sporene peker mot utlandet må vi jobbe gjennom diplomatiske kanaler, men tross disse utfordringene er vi optimister, sa Vatis til kongressen.

Les:


Teknisk knockout på Yahoo!
Gamle triks gav ny internett-krig

Til toppen