FBI snuser på «Knox»

Kan bytte ut Blackberry med sikrede mobiler fra Samsung.

FBI snuser på «Knox»
Knox er Samsungs sikkerhetsplattform for Android-mobiler. Bilde: Samsung

Knox, Samsungs sikkerhetsutvidelse til Android, ble i våre klarert av DISA (Defense Information Systems Agency), organet som godkjenner kommersiell teknologi til bruk i Pentagon. DISA klarerte samtidig de nyeste mobiloperativsystemene til Apple (iOS6) og til Blackberry (Blackberry 10).

Ifølge Wall Street Journal ligger det nå an til at Samsung inngår avtaler om leveranser av herdede Knox-mobiler til både FBI og US Navy. Det blir i så fall Samsungs første leveranser til amerikanske myndigheter. Avisas kilder presiseres at avtalen ennå ikke er undertegnet.

Amerikanske offentlige organer har hittil holdt seg særlig til Blackberry og noen ganger til Apple ved innkjøp av mobiler med avansert sikkerhet.

FBI skal være interessert i å kjøpe forholdsvis mange Knox-mobiler. Den potensielle bestillingen fra US Navy skal være noe mindre.

I februar i år skrev Forbes at Samsung satser stort på å vinne markedsandeler fra Blackberry innen sikkerhetsbevisste miljøer (se Samsung Sets Crosshairs on BlackBerry).

Nyhetstjenesten TechnoBuffalo pekte i slutten av juni på hvordan Samsung bevisst har trukket til seg nøkkelpersoner fra Blackberry. Listen over ledende Blackberry-folk som nå er ansatt i Samsung omfatter tidligere Playbook-sjef Ryna Bidan, tidligere ansvarlig for digital markedsføring Brian Wallace og tidligere Blackberry-sjef i Storbritanni og Irland, Rob Orr.