FBI stanset enormt botnett

Svindlerne kan ha stjålet over 500 millioner kroner.

14. apr. 2011 - 10:36

Washington (NTB-Reuters-AFP): Amerikanske myndigheter sier de har stanset en gruppe datakriminelle som tok kontroll over flere millioner av PC-er over hele verden.

Gruppen brukte et datavirus kjent under navnet Coreflood til å stjele passord og bankinformasjon. Ingen vet hvor mange penger de svindlet til seg, men det kan dreie seg om over 500 millioner kroner over en tiårsperiode.

De aller fleste av de over 2 millioner infiserte PC-ene befant seg i USA, men det føderale politiet FBI mener tyvene var utlendinger.

Organisasjonen SAN institute, som jobber med å bekjempe datakriminalitet, tror en russisk kriminell gruppe sto bak svindelen.

«De infiserte datamaskinene i Coreflood-nettverket registrerte automatisk tastetrykkene og internettkommunikasjonen til intetanende brukere. Det inkluderte bankinformasjon og passord», heter det i en uttalelse fra FBI og det amerikanske justisdepartementet.

Svindelen skal ha blitt stanset da FBI beslagla fem dataservere som ble brukt til å drive nettverket. Amerikanske myndigheter mener de aldri tidligere har gjennomført en like omfattende operasjon mot et nettverk av infiserte datamaskiner. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.