JUSS OG SAMFUNN

FCC: - AT&T må selge i Time Warner

Den amerikanske telekommisjonen, FCC, krever at AT&T selger sin eierandel på 25,5 prosent i Time Warner Entertainment.

FCCs forespørsel vil bli fulgt opp med enda hardere krav dersom ikke AT&T bøyer seg, skriver Wall Street Journal.

FCC sa tidligere i år ja til AT&Ts oppkjøp av MediaOne Group mot at AT&T aksepterte én av tre valgmuligheter:

  • skille ut Liberty Media Group
  • selge sin andel i Time Warner Entertainment, eller
  • selge kabel-TV-systemer.

FCC ga AT&T svarfrist til 15. desember og i forrige uke uttalte teleselskapet at man planla å selge it Liberty, forutsatt at de fikk medhold i en skattesak overfor den amerikanske skattefuten, IRS. Dersom AT&T ikke fikk medhold ville de selge sin eierandel i Time Warner Entertainment, het det.

Dette var imidlertid ikke et svar FCC var fornøyd med. Telekommisjonen ønsker en umiddelbar avklaring av saken, og torsdag kveld ga de AT&T én måneds frist til å avklare situasjonen.

Forbrukerorganisasjoner ser på FCCs beslutning som en seier for deres kamp for å få USAs største kabelselskap til å selge ut sine eierandeler i Time Warner Entertainment (TWE) som sitter på hoveddelen av Time Warners kabel-TV-ressurser, samt Warner Brothers studios og Home Box Office. Det er imidlertid fremdeles mulig at AT&T velger å beholde sin eierendel i TWE og istedenfor skiller ut Liberty Media, selv om AT&T taper i skattesaken, skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen er det likevel slik at AT&Ts diskusjoner med Time Warner om å selge TWE-aksjene tilbake til Time Warner ser ut til å gå fremover etter flere måneders stillstand.

En eventuell beslutning om selge ut TWE-aksjene vil neppe innebære et kontantoppgjør, fordi det vil utløse et heftig skattekrav. AT&T og Time Warner diskuterer i stedet flere andre kreative muligheter, skriver den amerikanske næringslivsavisen.
Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.