BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fedora-statistikk skal gi bedre Linux-støtte

Fedora-prosjektet vil utnytte tall fra oppdateringssystemet til å overbevise maskinvareleverandører.

Da Fedora Core 6 (FC6) ble lansert i fjor høst, innførte Fedora-prosjektet samtidig en telling av antallet unike IP-adresser for FC6-brukerne som benytter det vanlige oppdateringssystemet Yum. Prosjektet mener at denne formen for telling forteller mer om antallet aktive brukere enn antall nedlastinger av selve distribusjonen.

Drøyt ti uker etter lanseringen, i begynnelsen av januar, kunne Fedora-prosjektet annonsere at antallet aktive FC6-brukere hadde passert én million. Det nyeste tallet, for uke 14 etter lanseringen, viser at antallet FC6-brukere som benytter Yum har steget til nesten 1,4 millioner, en økning på 116.000 brukere siden uken før.

Nå vurderer medlemmer av Fedora-prosjektet å utvide bruken av statistikksystemet til annet enn å bare telle antallet FC6-brukere. Dette skal hjelpe utviklerne med å få kjennskap til hvilke område de bør fokusere på i framtiden.

Prosjektleder Max Spevack sier til Linux.com at blant annet det å få vite hvilke pakker som gir flest feilmeldinger eller hvilke pakker som installeres oftest, vil gi utviklergruppen bedre forståelse av hva brukerfellesskapet like og misliker ved Fedora.

    Les også:

Infrastrukturleder i Fedora, Mike McGrath, ønsker at flere programvareleverandører samler inn og deler ut tilsvarende informasjon.

- Etter det jeg kjenner til, er det ingen andre som viser brukerne tall og metoder for å beregnet den installert base, populære arkitekturer også videre. Det er synd, sier han til Linux.com.

Spevack mener at innsamlingen av data vil bidra til mer enn bare å gi utviklerene tilbakemeldinger.

- Dette tilbyr objektive data som bidrar til å bevise at Linux vokser og at det bidrar til å bygge en case for Linux generelt. I tillegg sier vi alltid at vi ønsker at maskinvareleverandører tilbyr flere drivere til Linux. Hvis du kan gå til dem og si, 'Hei, det er millioner av mennesker som bruker dette', så vil de kanskje lytte. I den virkelige verden må ha data for å underbygge saken din. Vel, her er de, sier Spevack.

Les resten av intervjuet her.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.