Feil forsinker IE 4.0

De tre sikkerhetsfeilene som ble oppdaget i Internet Explorer har gitt Microsoft en alvorlig leksjon i feilsøking. Nå utsetter de beta-lanseringen av Internet Explorer 4.0 fra 17. mars til slutten av mars.

De tre sikkerhetsfeilene som ble oppdaget i Internet Explorer har gitt Microsoft en alvorlig leksjon i feilsøking. Nå utsetter de beta-lanseringen av Internet Explorer 4.0 fra 17. mars til slutten av mars.

Programvaremonolitten Microsoft Corporation har fått sitt pass påskrevet av tre forskjellige grupperinger av ungutter med datamaskiner og pågangsmot. I løpet av noen dager i mars oppdaget disse unguttene tre forskjellige sikkerhetsfeil i Microsofts Internet Explorer.

Microsoft ble tatt med buksene nede. I Explorer kan man velge nivå av sikkerhet, og under det strengeste sikkerhetsnivået står det: "You are protected from all security problems. Potentially unsafe content is avoided, and you are notified." I lys av feilproblemene som gjør at hele Microsofts sikkerhetsopplegg blir omgått, er dette en dårlig vits. Feilene er så graverende at de burde ha vært oppdaget av Micorosoft før produktet ble sluppet på markedet.

Nå ser det ut til at Microsoft har lært og tar sine forbehold. Selskapet skulle slippe den offentlige beta-versjonen av Microsofts neste generasjon nettleser, Internet Explorer 4.0 (IE 4.0), den 17. mars. I forbindelse med Internet World i Los Angeles, sa Microsoft at beta-versjonen av IE 4.0 vil bli bli to uker forsinket.

Dave Fester, produktsjef for Internet Explorer, fortalte at selskapet ønsker å bruke tiden til grundig feilsjekking av koden. Dessuten ønsker Microsoft å bygge inn feilfiksene som selskapet utviklet for å tette sikkerhetshullene. Disse eksisterer i dag kun som separate småprogram som brukere må laste ned.

Det positive i forsinkelsene i Windows 95-versjonen av IE 4.0, er at IE 4.0 for Mac og Windows 3.11 kommer nærmere i tid i forhold til Windows 95-versjonen. Fester lovet at endelig versjon av IE 4.0 for Mac og Windows 3.1 vil slippes senets 90 dager etter endelig versjon av IE 4.0 for Windows 95 og NT - som ventes midtsommers.

Til toppen