FORBRUKERTEKNOLOGI

Feilbefengt iTunes 7 allerede knekket

Apple nye iTunes 7-programvare skaper problemer for mange bruker, men ikke for hackerne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2006 - 12:03

The Sydney Morning Herald skriver i en artikkel at mange brukere av den nyeste utgaven av Apples iTunes-programvare, som kom ut denne uken, klager over problemer med programvaren. Dette inkluderer at avspillingskvaliteten på sanger i brukernes bibliotek har falt drastisk, men også tilfeller av hakking og hopping under avspillingen er blitt rapportert inn til ulike diskusjonsfora, blant annet her.

Enkelte melder også om at kjøp som er tidligere er blitt gjort gjennom iTunes Music Store har forsvunnet etter oppgraderingen. Dessuten meldes det om betydelig økning i minnebruken.

Både Windows og Mac-brukere melder om mye av det samme, og det anbefales nå at man venter med oppgraderingen inntil Apple har fått gjort noe med saken. Det betyr ikke at alle opplever problemer. Flere melder om en vellykket oppgradering.

Noen som ikke ser ut til å ha nevneverdige problemer med Apples oppgradering, er utviklerne i Hymn-prosjektet. Versjon 2.3 av QTFairUse6 skal nå fungere problemfritt med iTunes 7-filer, så lenge man behandler én om fil gangen. Programmet fjernet kopi- og avspillingsbegrensningene i filene, slik at de kan kopieres eller spilles av på enheter som ikke støtter Apples DRM-løsning.

For kommende brukere av Microsofts Zune, kan en slik løsning være aktuell, siden spilleren støtter AAC-formatet Apple benytter, men ikke DRM-løsningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.