Feilfiks for Norton Utilities 3.0

Etter en bølge med klager fra brukere av den nyeste utgaven av Symantecs verktøysett for Windows, Norton Utilities 3.0, utvikler selskapet nå en feilfiks.

- De alvorligste problemene oppstår i forbindelse med Optimization Wizard, sier Mark Kennedy, produktarkitekt ved Symantec, til PC Week Online.

Optimization Wizard er et nytt verktøy som tilbyr flere systemoptimaliseringsfunksjoner, inkludert komprimering av Windows-registeret.

-Optimization Wizard reduserer tiden det tar for operativsystemet å starte opp ved at det gjenskaper brukerens register, eleminerer åpne rom som normalt oppstår under bruken av datamaskinen, og lagrer filen på en mer optimal måte, forklarer Kennedy, som videre forteller at problemene oppstår når brukerens originale register er skadet. Ifølge Kennedy kan dette skje uten at brukeren er klar over det.

- Når brukeren restarter systemet, kan Windows nekte å starte, men brukere har også opplevd systemkrasjer eller at maskinvareinnstillinger har forsvunnet.

Kennedy innrømmer at dette er et alvorlig problem.

Feilfiksen vil ifølge PC Week Online oppdage om brukerens register er skadet, avbryte prosessen og gi brukeren beskjed om problemet. Fiksen skal også inneholde en satsvis (batch) fil som kan gjennopprette brukerens gamle register.

Dette er likevel ikke det eneste problemet med Norton Utilities 3.0. Symantec prøver også å fikse inkompatibilitetsproblemer med McAfees VirusScan og Diamonds Stealth 3D grafikkort.

- Problemer, inkludert systemkrasjer, kan oppstå når brukere endrer VirusScans standardinnstillinger til å skanne alle filene, i motsetning til kun de filene som risikerer å bli infisert, sier Enrique Salem, Symantecs teknologisjef, til PC Week Online.

Problemene med grafikkortene fra Diamond er i følge Salem forbundet med punktmatrisen i oppstartskjermen til Norton Utilities.

- Denne konflikten kan forhindre at programmet virker, sier han.

Feilfiksen ventes ifølge PC Week Online å komme i løpet av første kvartal i år.

Til toppen