BEDRIFTSTEKNOLOGI

Feilfiks til Mac skaper nye feil

En feilfiks som tetter et sikkerhetshull i Apples operativsystem, Mac OS 9, har en utilsiktet egenskap som frustrerer brukerne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. des. 1999 - 11:18

Apple utgav denne uken en feilfiks til Mac OS 9 for å tette en feil i operativsystemets Open Transport-nettverksprotokoll. Feilen gjør det mulig for utenforstående å sende store mengder med små datapakker til individuelle Mac-maskiner som er koblet til DSL eller kabelmodemer.

For hver av de små pakkene vil hver av maskinene sende en svært stor pakke som kan rettes mot én bestemt datamaskin i nettverket og overflomme dennes nettverkstilknytning.

Apple var, ifølge MacWeek, svært raske med å få ut en feilfiks, som går under navnet OT Tuner 1.0. Mac-brukere som har installert feilfiksen, har i ettertid kontaktet MacWeek og kommet med kommentarer angående feilfiksen - som dessverre ikke var helt feilfri.

- Enhver som installerer feilfiksen er definitivt trygg for sikkerhetsproblemet - fordi du ikke lenger får kontakt med nettet, skriver en bruker.

- Fjern feilfiksen, og maskinen fungerer som normalt.

Problemet som oppstår er at maskinen må startes på nytt hver gang brukeren endrer maskinens TCP/IP-instillinger.

Apple bekrefter, ifølge MacWeek, problemet, men hevder at det er snakk om et marginalt problem som kun påvirker en liten gruppe brukere - nemlig de som benytter kabelmodem eller DSL for å knytte seg opp mot Internett. Brukere som er koblet til Internett på annet vis, for eksempel via vanlig modem, behøver ikke å installere feilfiksen og vil dermed heller ikke oppleve problemet den medfører.

Det er uklart om Apple vil komme med en feilfiks til feilfiksen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.