Felles admin for fysiske og virtuelle servere

Felles admin for fysiske og virtuelle servere

vBlade fra Fujitsu Siemens skal tilby en helt ny måte å styre både fysiske og virtuelle servere.

Fujitsu Siemens opplyser at de har lansert en ny løsning for drift av BladeFrame, bladserverarkitekturen fra Egenera som de har eksklusiv distribusjonsrett til i Europa, Midtøsten og Afrika.

    Les også:

BladeFrame er beregnet på store datasentraler. vBlade beskrives som «en helt ny måte å administrere både fysiske servere og virtuelle maskiner ved å tilby et enkelt miljø for konfigurering, allokering, reproduksjon og administrasjon av begge typer ressurser, og eliminerer kompleksiteten forbundet med virtuell maskinadministrasjon». Den kommer til sin rett når man skal konsolideres hundrevis av servere til virtuelle blad, heter det.

vBlade benytter virtualiseringsløsningen XenEnterprise fra XenSource, og inngår i Fujitsu Siemens’ driftsprogramvare BladeFrame PAN Manager. PAN-arkitekturen skaper samlinger av data-, lagring og nettverksressurser. Samlingen kan deles og automatisk omfordeles etter løpende prioriteringer. vBlade skal la brukere definere famlinger av fysiske og virtuelle blad, og anvende dem på eksakt samme måte også på tvers av flere BladeFrame-systemer. Ifølge leverandøren skal dette kjøre proviantering av servere til fysiske eller virtuelle blad enkelt, og sikre enkel failover, hurtig skalerbarhet, lastbalanse og gjenoppretting i en større skala.

Til toppen