Felles database for Palm og Pocket PC

HanDBase, kjent som databaseverktøy for Palm, er tilgjengelig for Pocket PC. Applikasjoner er kompatible, og data kan utveksles direkte mellom de to plattformene.

HanDBase, kjent som databaseverktøy for Palm, er tilgjengelig for Pocket PC. Applikasjoner er kompatible, og data kan utveksles direkte mellom de to plattformene.

Databaseverktøyet HanDBase er et av de mest populære produktene til DDH Software fra Florida, som har levert programvare til Palm OS siden 1997. Selskapet kunngjorde i går at HanDBase er tilgjengelig også til Microsofts Pocket PC-plattform, og testet på apparater fra Compaq, Hewlett-Packard og Casio.

HanDBase lar deg utvikle egne databaser direkte på hånd-PC-en, enten helt på egen hånd eller ved å bruke eller tilpasse en av over 700 gratis tilgjengelige databaser fra selskapets nettsted. Alle databaser kan kopieres direkte mellom begge hånd-PC-plattformer, også over den trådløse infrarøde forbindelsen.

HanDBase betegnes som en fullverdig relasjonsdatabase, med felttyper for tekst, heltall, flytetall, dato, tid, lister, sjekkbokser, notater, bilder, beregninger, lenker og så videre. Det er funksjoner for blant annet søk, redigering, filtrering, sortering, eksport, import og utskrift. Eksport/importformater er blant annet Excel, Word, html og xml. Det skal være mulig å automatisere utveksling av data med Access-databaser på PC-en, og med andre ODBC-kilder.
Microsoft gjør stas på portingen. I en egen uttalelse sier markedssjef Phil Holden i avdelingen for mobile apparater at HanDBase "sammen med Pocket Excel og Pocket Word, tilbyr en løsning for det bærbare kontoret som gjør brukerne enda mer produktive mens de er ute og farter."


Datahåndtering på mobile apparater og hånd-PC-er blir et voksende marked framover. Med HanDBase for både Pocket PC og Palm OS, er DDH er i ferd med å grave seg inn i en nisje der blant andre norske Birdstep Technology gjerne skulle tatt plass på et tidligere tidspunkt.

HanDBase kan lastes ned fra DDHs nettsted, og koster i underkant av 25 dollar.

Til toppen