Felles pålogging til Sun og Microsoft

Sun og Microsoft gikk sammen om å demonstrere felles webpålogging til to hittil atskilte verdener.

Sun og Microsoft gikk sammen om å demonstrere felles webpålogging til to hittil atskilte verdener.

Fredag holdt toppsjefene Steve Ballmer og Scott McNealy i henholdsvis Microsoft og Sun en felles pressekonferanse for å redegjøre for det teknologiske samarbeidet mellom de to selskapene. I april i fjor kunngjorde Sun og Microsoft en tiårig samarbeidsavtale og et juridisk forlik der alle utestående stridigheter ble skrinlagt mot en utbetaling til Sun fra Microsoft på 1,95 milliarder dollar.

De to innrømmet at samarbeidet har gått noe tregere enn ventet, men at tempoet har tatt seg opp det siste halvåret.

Det viktigste McNealy og Ballmer kunne fortelle, er at Sun og Microsoft er blitt enig om to sett med spesifikasjoner som legger grunnlaget for sikker engangspålogging gjennom web, uavhengig av om systemene man får tilgang til bruker Microsofts WS-Federation-baserte autentisering, eller Suns Liberty-baserte.

De to spesifikasjonene er Web Single Sign-on Metadata Exchange (Web SSO MEX) og Web Single Sign-on Interoperability Profile (Web SSO Interop Profile). Det skal framlegges for en frittstående standardiseringsmyndighet, men det er ennå ikke klart hvilken.

Selskapenes tyngste teknologikompetanse, Bill Gates og Greg Papadopoulos, har ledet arbeidet med å utvikle spesifikasjonene.

Spesifikasjonene ble demonstrert under møtet. Felles partnere som General Motors, EDS, NEC og Accenture var tilstede for å understreke hvor viktig webbasert «single sign on» er. Spesifikasjonene skal innlemmes i henholdsvis Windows Server og Java Enterprise System med det første.

Neste milepæl i samarbeidet mellom Sun og Microsoft vil være innen driftsverktøy, for et fellesskap mellom Dynamic Systems Initiative fra Microsoft og N1 fra Sun. Dette skal uttrykkes i en spesifikasjon kjent som WS-Management der også Intel og andre deltar. WS-Management skal støttes i både Solaris 10 og i Windows Server 2003 Release 2 seinere i år.

    Les også:

Til toppen