Felles spill for Sonys spillenheter

Sony bekrefter at det vil være mulig å lage spill som kan kjøres både PSP og Playstation 2.

Sony bekrefter at det vil være mulig å lage spill som kan kjøres både PSP og Playstation 2.

Den kommende PlayStation Portable (PSP) fra Sony vil gjøre det mulig for utviklere å lage spill som kan benyttes både i den bærbare spillmaskinen og i de stasjonære Playstation 2 (PS2) og PSX-enhetene. Dette skriver GamesIndustry, som siterer japanske Mainichi Shimbun.

Det vil være helt nye spill som vil bli tilgjengelige for alle de tre enhetene, Sony vil trolig ikke lage utgaver med slik støtte av de eksisterende spillene.

    Les også:

PSP vil kunne kobles til PS2 eller PSX, slik at lagrede spill kan overføres mellom enhetene. Dette betyr at brukeren av de stasjonære enhetene kan fortsette spillet når vedkommende er ute av huset.

Dette er mulig fordi maskinvaren i PSP er langt den samme som i PS2. Men på grunn av de forskjellene som det tross alt vil være, må spillene lages spesielt for å kunne støtte både den håndholdte og de stasjonære enhetene.

Det skal dog være svært enkelt å overføre kode fra PS2 til PSP. Likevel er det rykter som forteller at Sony vil forby at eksisterende spill til PS2 overføres til PSP de første 6 til 12 månedene etter lanseringen av PSP, som i Europa først vil skje i begynnelsen av 2005.

Til toppen