Felles tilleggsutstyr for bærbar og stasjonær PC

Compaq har begått en stasjonær PC som kan utveksle disker, CD/DVD-spillere og moduler for Bluetooth og trådløst lokalnett med bærbare av samme merke.

Compaq har begått en stasjonær PC som kan utveksle disker, CD/DVD-spillere og moduler for Bluetooth og trådløst lokalnett med bærbare av samme merke.

D500 USFF tilhører EVO-serien av stasjonære PC-er som Compaq lanserte i september i fjor. Det nye med nykomlingen er at den integrerer både Multiport og Multibay, Compaqs betegnelse på selskapets egen metode for å kople henholdsvis trådløskommunikasjon (Multiport) og lagringsenheter (Multibay) som CD/DVD-spillere, tilleggsharddisker og diskettstasjon.

Multiport og Multibay ble opprinnelig utviklet til Compaqs bærbare PC-er. At de nå er integrert i en stasjonær PC, markerer at i hvert fall én ledende leverandør har skjønt at det kan være i kundens interesse med en løsning der slikt ekstrautstyr kan brukes om hverandre på både bærbare og stasjonære PC-er.

Multiport huser moduler for enten Bluetooth eller trådløst lokalnett etter standarden IEEE 802.11b. På D500 USFF festes Multiport-enheter på toppen av den smale boksen når denne står på høykant.


Multibay er et spor der tilpassede lagringsenheter kan byttes ut mens maskinen er i drift. Aktuelle enheter er diskettstasjon, harddisk på 10 GB, og CD/DVD-spiller samt CD-brenner. Man kan tenke seg flere scenarier både i organisasjoner og innen familien der det kan være praktisk å ha slikt utstyr som kan byttes mellom bærbare og stasjonære PC-er uten at det er nødvendig å slå av PC-ene.

D500 USFF koster fra 6990 kroner og oppover, eks mva og uten skjerm. For det får du en Intel Celeron-prosessor i 1,3 GHz, integrert nettkort i 10/100 Mb/s, 128 MB minne og 20 GB disk. Pentium 4-prosessor vil gjøres tilgjengelig i sommer, og minnet kan oppgraderes til 512 MB. Ellers er det fem USB-utganger - tastatur og mus krever en hver - hvorav en på forsiden, der det også er utganger for øretelefoner og mikrofon. Skal du ha tradisjonelle parallelle og serieutganger, krever det en ekstra modul som koples på baksiden.

Merk at CD-spiller er ekstrautstyr, til 999,- kroner eks mva. En DVD-spiller koster 2.234,- kroner. Full oversikt finnes på Compaqs norske nettsted.

Slik maskinen selges i Norge, får brukeren valget mellom norsk og engelsk språklig operativsystem, og mellom Windows XP og Windows 2000. Valgene gjøres når maskinen settes opp for første gang.

Til toppen