BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fellesdata fritt vilt - igjen

Sparebankenes planer om å selge Fellesdata til det amerikanske EDS-konsernet er avsluttet uten resultat. Trolig betyr dette at selskapet igjen blir lagt ut for salg, for sparebankene vil ikke eie Fellesdata.

Eirik Flaa
18. juli 1997 - 14:10

Siden planene om å selge Fellesdata ble kjent i fjor, har selskapets eiere vært gjennom en lang prosess for å vurdere ulike alternativer for dataselskapet. I våres ble sparebankene enig om å gå i salgsforhandlinger med det amerikanske EDS-konsernet, men disse forhandlingene er nå avsluttet uten resultat.

Sparebankene, med Sparebanken Nor (eier 33 prosent, og har økonomiske rettigheter til ytterligere 7,7 prosent) i spissen, er fortsatt ikke interessert i å beholde Fellesdata på egne hender, men det er fortsatt ikke avklart hvilken skjebne Fellesdata får.

- Vi trenger en liten pustepause. Det er flere alternativer som skal kartlegges, sier konserndirektør i Sparebanken Nor, Tore V. Knutsen, til digi. Knutsen vil ikke si noe om hva som skar seg i forhandlingene, men administrerende direktør i Fellesdata, Ole Trasti, sier det var penger det stod på.

- Det var prisen det i siste instans stoppet på, sier Trasti til digi.

Trasti har tidligere uttalt at børsnotering har vært et alternativ for sparebankene og sier at dette igjen vil bli vurdert etter at EDS-avtalen gikk i vasken. Han understreker samtidig at ingenting er bestemt ennå.

Ifølge en børsmelding fra selskapet vedrørende Ringerikes Sparebank, antydes det at et salg av Fellesdata ville medført en gevinst på mellom fire og fem millioner kroner. Selskapet eier fra før 0,83 prosent av aksjene i Fellesdata, og har bokført dette til 1,022 millioner kroner. Et kjapt overslag tilsier at selskapet med dette trolig har en pris på mellom 605 og 726 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.