BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fellesdata pusher Tele2-aksess

Tele2 Norge AS har inngått forhandleravtale med Fellesdata. Nye Internett-produkter for bank- og finansnæringen er hovedsatsingsområde for Fellesdata, som gjennom avtalen vil tilby Tele2 som leverandør av Internett-aksess for sine kunder.

Øystein Kvistad
14. apr. 1997 - 09:40

Samtidig oppnår Fellesdata enerett på salg av Tele2s Internett-tjenster til bank- og finansinstitusjoner.

Viseadministrerende direktør Tore Mørck i Fellesdata er overbevist om at Internett fra århundreskiftet vil være den viktigste distribusjonskanalen for direkte banktjenester. Det vil si at kundene betjener sine egne konti, slik det i dag tildels blir gjort ved hjelp av telefon.

- Valget av Tele2 som Internett-partner er gjort ut fra kvalitetshensyn. Tele2s politikk er å alltid ha et nett som er dimensjonert etter antall brukere. Det sikrer fremkommeligheten og hastigheten vi ønsker å tilby våre kunder, sier Mørck.

Fellesdata-avtalen kan vise seg å bli en svært lukrativ affære for Tele2. Som en av landets største datasentraler kan Fellesdata tilby en kundebase på over 200 banker og øvrige bedrifter - eller totalt 20.000 brukere. Videre ligger det et betydelig potensial i Fellesdatas base med intet mindre enn 5,2 millioner konti.

Tele2 seiler virkelig i medvind for tiden. Selskapet tilbyr blant de beste nettforbindelsene på distansen Norden-USA, ikke minst takket være Tele2s medeierskap i en atlanterhavskabel som i dag gir norske brukere en forbindelse på 201 Mbit til USA. Andre norske Internett-leverandører kjøper i dag kapasitet via denne kabelen av tele2. Nylig ble det klart at Tele2 i år også investerer 50 millioner kroner her hjemme for å bedre nettaksessen til sine norske kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.