BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fellesdata tar BNbank fra Novit

BNbank og Fellesdata har inngått en intensjonsavtale som innebærer at Fellesdata overtar som BNbanks leverandør av sentrale og desentrale IT-løsninger.

Therese Werenskiold
30. juni 1998 - 13:57

BNbank får med dette alle sine IT-løsninger fra en leverandør. Tidligere har banken hatt sine saks- og utlånssystemer i eget hus og sine innskuddssystemer og betalingsformidling hos ekstern datasentral. Fellesdata har nå syv av 17 norske forretningsbanker som kunder.

Avtalen har en betydelig verdi for Fellesdata, som med dette får ansvar for BNbanks selvbetjeningsløsninger, bankkontorsløsninger og sentrale løsninger for bankdrift.

- Vi ønsker å konsentrere våre ressurser om det å drive bank, og og bruke tid og krefter ute i markedet. Derfor setter vi ut IT-drift og IT-tjenester, sier administrerende direktør Frode Hassel i BNbank.

Fellesdata skriver i pressemeldingen at selskapets strategi er å sikre at kunden får del i den nyeste teknologiutviklingen.

-Vi er glade for å ha fått denne langsiktige kontrakten med BNbank. Gjennom slike strategiske allianser med kunder og samarbeidspartnere skjer det en gjensidig kompetansebygging, sier Fellesdatas direktør Ole Trasti.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.