Fellesdata til Island

Samtlige 27 sparebanker på Island har inngått avtale med Fellesdata om kjøp av programvare for Bankkontorløsningene. Kontrakten er et internasjonalt gjennombrudd for dataselskapet.

- Programvaren vil gi islandske sparebanker helhetlige, moderne løsninger for effektiv og markedsorientert kundebehandling, sier Managing Director Jon Ragnar Höskuldson i Tölvmidstöd Sparisjodanna i en pressemelding.

Bankene har gjennomført en omfattende markedsundersøkelse av tilsvarende produkter i Europa før de valgte Fellesdatas løsninger. Tölvmidstöd Sparisjodanna er IT-senteret for de islandske sparebankene.

Fellesdata har i år startet arbeidet med å selge sine bankløsninger på det internasjonale markedet. I første fase av satsingen er det nordiske markedet prioritert.

Direktør Ragnar Sandnes i Fellesdata.karakteriserer salget til de islandske sparebankene som "et strategisk gjennombrudd i satsingen utover Norges grenser, og første skritt på veien inn i et internasjonalt marked".

- Vi er i tilbudsprosesser og har tett dialog med flere andre store nordiske banker. Med denne kontrakten får vi bekreftet at våre løsninger er konkurransedyktige på funksjonalitet og pris også i en internasjonal sammenheng, sier Sandnes.

Til toppen