BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fellesdata velger IBM for SET

Det var antakelig ingen stor overraskelse at Fellesdata valgte IBM til sin partner for utvikling av sikre betalingssystemer på Internett.

Pål Leveraas
17. feb. 1997 - 14:00
Ole Trasti.
Ole Trasti.

IBM skal levere Fellesdata teknologi og systemløsninger til det nye betalingssystemet som baseres på den internasjonale SET-standarden (Secure Electronic Transaction).

Pilotprosjektet medfører at bankkunder i Norge blir de første i Europa som trygt kan betale med VISA kort over Internett, ifølge en pressemelding fra NewsWire. I pilotprosjekter deltar for øvrig VISA, Sparebanken Hedmark og HA-Nett.

- IBM er den leverandøren som har kommet lengst i implementeringen av SET-standarden og kan derfor gi oss den beste garanti for gjennomføringen, sier adm. direktør Ole Trasti i Fellesdata.

Lignende pilotprosjekter skal etter hvert gjennomføres i totalt 17 europeiske land. Dermed kan norske internettbrukere også handle varer fra butikker i andre land.

Ole Haaber.
Ole Haaber.

- Norge er et av de landene i verden hvor forholdene ligger best til rette for handel over Internett. Årsakene er blant annet den store utbredelsen av PCer, ikke minst i private hjem, sier adm. direktør Ole Haaber i IBM.

Den nye SET-standarden gir et vanntett sikkerhetssystem, ifølge Fellesdata. Det gjør det mulig for selskapet på brøkdelen av et sekund å gå god for at det er en korrekt forretning, og at det er eieren selv som bruker sitt kort. Dette vil i fremtiden kunne eliminere kortmisbruk ved handel over Internett.

IBM skal levere både SET-komponenter og annet utstyr til betalingssystemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.