BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fem EU-nasjoner er tele-sinker

Belgia, Frankrike, Italia, Luxembourg og Østerrike har havnet på EU-kommisjonens svarteliste over nasjoner som ikke følger opp sine forpliktelser for å liberalisere i telemarkedet. Tidligere har kommisjonen truet med bøter for de medlemmene som henger etter.

Frode Eriksen
13. mai 1998 - 12:02

Kommisjonen tar nå opp sakene til de fem medlemsnasjonene som ikke har oppfylt EUs målsetninger om et liberalisert telemarked fra 1. januar 1998. Kommisjonen mener de fem ikke har gjort nok for å åpne telemarkedet ved å endre på landets egne lover. Og der de har gjort de nødvendige lovendringene, strider flere av lovene mot EUs egne vedtak på hva som skal til for å kunne kalle telemarkedet for åpent.

Det er EUs generaldirektorat 13 som er ansvarlig for denne delen av EUs politikk. Ifølge en pressemelding fra dette direktoratet har de fem medlemsnasjonene på ulike måter bare delvis oppfylt EUs målsetninger.

I november i fjor ble åtte EU-nasjoner advart om at kommisjonen ville straffe dem som ikke hadde ryddet opp innen årsskiftet med bøter. Det er første gangen etter datoen for teleliberaliseringen, 01.01.1998 at kommisjonen reagerer mot de medlemsnasjonene som ikke har fulgt opp, og varsler at sakene skal forfølges.

I november var tre av dagens fem nasjoner på kommisjonens liste over trege medlemmer, Belgia, Italia og Luxembourg, samt Danmark, Hellas, Spania, Portugal og Tyskland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.