Fem kjøpere til britisk mobilselskap

Det britiske mobilselskapet One2One har minst fem interesserte kjøpere i Europa. Blant de mulige kjøperne er både France Telecom og Deutsche Telekom.

Det britiske mobilselskapet One2One har minst fem interesserte kjøpere i Europa. Blant de mulige kjøperne er både France Telecom og Deutsche Telekom.

One2One, der aksjene er delt mellom britiske Cable&Wireless og MediaOne konkurrerer på det britiske mobilmarkedet mot Vodafone, Cellnet og Orange. Britiske myndigheter har offentliggjort at det skal auksjoneres ut fem mobillisenser basert på neste generasjon mobiltelefoni til høsten, noe som øker antall aktører på markedet med minst en.

Financial Times, skriver uten nærmere kildegjengivelse at One2One er blitt et svært ettertraktet mobilselskap. Et salg har vært diskutert siden mars, da det ble klart at MediaOne skulle selges til Comcast. Nå ble kjøperen en helt annet; AT&T, noe som ytterligere forsterker behovet for i det minste MediaOne å selge seg ut av mobilselskapet, ettersom 60 prosent av Cellnet eies av British Telecom, som er AT&Ts nye samarbeidspartner internasjonalt. Også Cable & Wireless trenger penger for å følge selskapets investeringsstrategi internasjonalt, og er interessert i en kjøper.

I tillegg til det tyske og franske televerket, er Telecom Italia Mobile og fanske Vivendi og tyske Mannesmann interessert i det britiske selskapet ifølge avisen. Ingen av selskapene driver i dag mobilvirksomhet i landet som er et av de aller største europeiske telemarkedene.

One2One er beregnet å kunne gi 10 millarder pund i kassa til de to eierne, inkludert gjeld, noe som betyr 120 milliarder kroner ved et salg.

C&W har ikke kommentert saken.

Til toppen