BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fem milliarder for å hindre mobil-helseskader i Sveits

Den sveitsiske befolkningen har vært så bekymret for helseskader fra mobiltelefon-bruk at landets regjering ble oppfordret til å innføre nye retningslinjer. Teleselskapene regner med at de nye reglene vil koste dem i overkant av fem milliarder kroner.

Therese Werenskiold
27. des. 1999 - 15:45

De nye reglene, som skal begrense stråling fra basestasjoner, kommer etter press fra sveitsiske miljøvernentusiaster. Befolkningen for øvrig har også protestert mot bygging av flere mobil-master.

Den sveitsiske telekom-foreningen Protelecom hevder at landets retningslinjer vil bli ti ganger strengere enn i andre land, og vil tvinge teleselskapene til å bygge nye basestasjoner for å hindre konsentrasjon av stråling.

- Myndighetenes løsning vil koste den sveitsiske teleindustrien, og spesielt de tre største mobiloperatørene, i overkant av fem milliarder kroner, sier foreningen Protelecom til nyhetsbyrået Reuters.

Disse kostnadene vil igjen føres over på landets hurtig voksende antall mobilbrukere. Nå har omlag tre millioner, eller halvparten av den sveitsiske befolkning, mobiltelefon.

Det delprivatiserte teleselskapet Swisscom sier til Reuters at de nye reglene, som trer i kraft fra februar neste år, vil isolere Sveits internasjonalt sett, og gjøre landet mindre attraktivt som et økonomisk sentrum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.