BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fem millioner er bevilget

415 kommuner har søkt om nesten 10 millioner kroner i tilskudd for å innføre IT og data ved landets folkebibliotek. Stortinget har bevilget 5 milioner kroner til IT og Internett ved folkebibliotekene i år.

Frode Eriksen
30. juli 1997 - 13:17

I dagens Nationen imøtegår dessuten statsråd i Kulturdepartementet, Turid Birkeland, Senterpartiets leder Anne Enger Lahnsteins uttalelser om at en nettopp burde satse på IT og Internett på folkebibliotekene.

- Her slår Anne Enger Lahnstein inn en åpen dør. Ettersom hun sitter på Stortinget er hun sikkert kjent med at det i vår ble avsatt fem millioner kroner til IT-satsing på folkebibliotekene, sier Turid Birkeland, til Nationen

Kulturstatsråden sier at målet er at alle landets universiteter, høgskoler og biblioteker skal knyttes sammen elektronisk.

Pengene som er bevilget til Internett-satsingen skal først og fremst brukes til innkjøp av data-utstyr og tilknytning til Internett.

Etter bevilgningen som Stortinget gav, søkte 415 av landets 435 kommuner om penger til IT og Internett i folkebibliotekene. 275 kommuner hadde ikke Internett fra før, mens 140 hadde tatt Internettjenester i bruk. I snitt søkte kommunene om 23.876 kroner hver.

107 av kommunene får tilskudd, siden 2,5 millioner er fordelt til fylkene, for videre fordeling til kommunene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.