JUSS OG SAMFUNN

Fem prosent ikke på nett

Men flertallet deltar i sosiale nettsamfunn.

Hele 59 prosent av befolkningen i Norge har brukt sosiale medier i 2. kvartal 2011, mens 92 prosent av husholdningene i Norge har tilgang til Internett hjemme.Det viser en undersøkelse av IKT i hjemmene som er utført av Statistisk sentralbyrå.

Undersøkelsen viser også at mobilt bredbånd blir stadig mer vanlig, med en økning fra 22 til 34 prosent i løpet av det siste året.

Flertall av kvinner

Det er første gang den kvartalsvise undersøkelsen viser statistikk om andelen av befolkningen som deltar i sosiale nettsamfunn, som Facebook og Twitter.
Det er kvinnene som er mest ivrige brukere av sosiale nettsamfunn, med en andel på 61 prosent, mens andelen menn er på 57 prosent. Det er ikke overraskende de yngre som trekker opp. Om lag 9 av 10 personer under 35 år har deltatt i sosiale nettsamfunn de siste tre månedene, mot 13 prosent i aldersgruppen 65-74 år.

5 prosent uten tilgang

Av landets husholdninger med en samlet bruttoinntekt på 600.000 kroner har 100 prosent tilgang til Internett. En av fem husholdninger med inntekt under 200.000 kroner har fremdeles ikke tilgang på nett.

Fem prosent av befolkningen hadde ikke tilgang til Internett per 2. kvartal 2011, melder SSB. Dette dreier seg stort sett om personer over 65 år, og tallene viser at 1 av 4 personer i aldersgruppen 65 til 74 år ikke har tilgang. I gruppen mellom 75 og 79 er det 60 prosent som ikke har tilgang, melder SSB.

ADSL taper terreng

Bruken av ADSL og andre xDSL-teknologier har gått ned fra 57 til 48 prosent fra 2. kvartal 2010 til tilsvarende kvartal i 2011. Andelen av husholdningene med oppkobling via fiberkabel og kabel-TV økte med henholdsvis 2 og 1 prosentpoeng i løpet av det siste året.

Bruken av mobilt bredbånd har økt kraftig de siste to årene. 34 prosent av husholdningene har tilgang til mobilt bredbånd per 2. kvartal 2011. En fjerdedel av oss har tilgang til mobilt bredbånd via smarttelefon, og andelen av husholdningene som bare har internettilgang via mobilt bredbånd, har økt til 7 prosent, melder SSB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.