KORTNYTT

Fem småbanker kjøper kortløsninger fra EDB

13. jan. 2004 - 09:38

Fem europeiske offshorebanker har inngått avtaler med EDB Business Partner om kjøp av komplett kortløsning med driftstjenester, produksjon og brukerstøtte. Avtalene går over fem år og har en samlet kontraktsverdi på vel NOK 15 millioner, skriver selskapet i en børsmelding.

AIB Bank (Isle of Man) Limited, AIB Bank (CI) Limited, Close Bank, NM Rothschild & Sons (CI) Limited og Singer & Friedlander (Isle of Man) Limited kjøper løsninger og tjenester for sin kortvirksomhet. Bankene har i hovedsak Offshore Private Banking som virksomhetsområde. De er datterselskaper av banker i UK og Irland, men opererer som selvstendige enheter underlagt lovgivning for henholdsvis Isle of Man, Jersey og Guernsey med strenge krav til konfidensialitet og sikkerhet. Løsningen vil være i produksjon i løpet av første kvartal i år.

EDB med TAG Systems og Teller som partnere, leverer en komplett løsning med driftstjenester, produksjon av kort og brukerstøtte til banker og kortholdere. Leveransen fra EDB Bank & Finans omfatter eksisterende komponenter for kortadministrasjon og autorisasjon, samt ny web-basert saksbehandlerløsning. Drift av systemene leveres av EDB IT Drift. TAG Systems produserer fysiske kort og ivaretar support til bankens kortkunder gjennom sitt døgntilgjengelige kundesenter. Teller utfører oppgjør og avregning i det internasjonale VISA nettverket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.