Femåring ble IT-proff

Tidenes yngste med Microsoft-sertifisering.

Femåring ble IT-proff
Unggutten Ayan Qureshi er tidenes yngste med Microsoft-sertifisering. På egne nettsider blir han fremstilt som "det lille IT-geniet". MCP-sertifiseringen ble bestått da han var 5 år gammel. Bilde: ayanqureshi.com

Ayan Qureshi (6) fra Coventry i Storbritannia er verdens yngste dataspesialist, skriver BBC.

Unggutten har rukket å bli seks år gammel, men allerede som femåring besto han sertifiseringskurset Microsoft Certified Professional.

Det lille IT-geniet har fått sin egen nettside.

Interessen for faget fikk han gjennom sin far, som introduserte ham for pc-er bare tre år gammel. I begynnelsen fikk han leke med harddisker og hovedkort for å lære hvordan datamaskinen fungerer.

– Uansett hva jeg lærte ham oppdaget jeg at han husket alt sammen dagen etter, så jeg fortsatte å lære ham mer, sier faren Asim Qureshi.

Familien flyttet fra Pakistan til England i 2009.

Nå har lille Ayan bygget datanettverk hjemme. Ifølge BBC er målet langt større. En gang håper han å kunne lansere et eget «Silicon Valley» i Coventry. Den fremtidige gründeren drømmer også om å starte sitt eget IT-selskap.

Les også: Kidsa koder igjen

I fjor skrev digi.no om en annen ung gutt som var blitt tidenes yngste Microsoft-spesialist. Den gang var det snakk om en niåring, men han hadde til gjengjeld bestått en sertifisering som er mer krevende; Microsoft Certified Technology Specialist.

    Les også: