AVTALER & KONTRAKTER

Femårs allianse mellom IBM og PeopleSoft

IBM og PeopleSoft utvider sitt samarbeid ved å stadfeste en allianse over fem år.

22. sep. 2004 - 09:33

Samarbeid mellom IBM og PeopleSoft er ikke av ny dato. I 2002 fikk IBM en pris fra PeopleSoft («Partner Award of Excellence») og på IBMs nettsted er det en side viet løsninger for drift av PeopleSoft-systemer (IBM PeopleSoft Solution Centre).

I mai i år kunngjorde de to et tettere teknologi- og markedssamarbeid for Linux-baserte forretningssystemer, spesielt rettet mot det amerikanerne kaller mellomstore bedrifter.

Siden har Microsofts framstøt mot små og mellomstore bedrifter, og dets samarbeid med SAP, skjerpet IBM og PeopleSofts behov for å gå sammen om å angripe dette markedet, og det er nettopp slik partene framstiller avtalen om fem års samarbeid innen teknologi og markedsføring, som de undertegnet i går. Samarbeidet vil styrke PeopleSoft mot både SAP og Oracle, selv om det ikke begrenser IBMs pågående samarbeid med noen av dem. Partene understreket at avtalen ikke har noe utspring i Oracles forsøk på å overta PeopleSoft, selv om PeopleSoft har vært plaget av sviktende omsetning i det siste.

PeopleSoft-sjef Craig Conway kunngjorde den nye IBM-avtalen på selskapets store årlige kundesamling, og beskrev den som historisk. Den går ut på å pumpe opptil en milliard dollar inne i felles prosjekter for å gjøre programvaren mer effektiv og bedre samspilt. Pengene skal delvis komme fra omlegginger av eksisterende prosjekter hos begge. Ytterligere detaljer ble ikke gitt. Ellers innebærer avtalen at PeopleSoft vil bunte Websphere med sine applikasjoner, og at partene vil kjøre en viss grad av felles markedsføring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.