BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Femdoblet harddiskplass innen to år

Hitachi lover en kraftig økning i lagringskapasiteten til vanlige harddisker de neste årene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juli 2008 - 11:50

Flere nye lagringsteknologier er på vei inn, men når det gjelder lagringskapasitet, virker vanlige harddisker foreløpig uslåelige. Dette gjelder også når man tar med forholdet mellom pris og kapasitet.

    Les også:

I dag får man harddisker med inntil 1 terabyte lagringskapasitet (1000 gigabytes), men harddisker med langt høyere kapasitet kan ventes allerede i løpet av de nærmeste årene.

Tidligere har Seagate kunngjort at selskapet skal lansere harddisker med 2 terabytes kapasitet i løpet av 2009. Disse økningen skjer raskere enn den gjennomsnittlige trenden de senere år, hvor lagringstettheten i gjennomsnitt har blitt økt med mellom 30 og 40 prosent i året.

Tidligere har Hitachi Global Storage Technologies kunngjort planer om å lansere harddisker med 4 terabytes kapasitet i 2011. Nå går selskapet enda lenger.

Denne uken forteller Yoshihiro Shiroishi i Hitachi Global Storage Technologies til Nikkei Net at selskapet planlegger å lansere en 3,5 tommers harddisk med lagringskapasitet med 5 terabytes kapasitet allerede innen utgangen 2010.

- Innen 2010 kan kun to harddisker være tilstrekkelig for å tilby den samme lagringskapasiteten som den menneskelig hjerne, sier Shiroishi.

Den høye kapasiteten skal oppnås ved å benytte skrivehoder som benytter en teknologi som kalles CPP-GMR (current perpendicular-to-the-plane giant magnetoresistance).

Den skal gi en lagringstetthet på mer enn 1 terabit per kvadrattomme, omtrent fire ganger så mye som det som benyttes i de mest tettpakkede harddiskene i dag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.