AVTALER & KONTRAKTER

Fengselsavtale til EDB ErgoGroup

Skal kartlegge innsattes behov i norske fengsler og bygge nytt fagsystem.

29. aug. 2011 - 08:22

EDB ErgoGroup melder mandag at de har vunnet en kontrakt med Kriminalomsorgen. Selskapets konsulentvirksomhet skal kartlegge behovene og bygge fagsystem for alle innsatte i 55 norske fengsler og anstalter.

EDB ErgoGroup konkurrerte med seks norske konsulenthus, som også ga tilbud på kontrakten. I vurderingen av tilbyderne skåret EDB ErgoGroups tilbud 97 av 100 mulige poeng. Avtalen strekker seg over tre år og har en samlet verdi på mer enn 5 millioner kroner.

–Jeg er glad for den tilliten Kriminalomsorgen viser oss når de velger EDB ErgoGroup i sterk konkurranse med andre konsulenthus. Tildelingen underbygger også selskapets posisjon som Norges ledende konsulentmiljø og dokumenterer vår konkurransekraft i det norske markedet, sier konserndirektør for Consulting, Hans-Henrik Merckoll i EDB ErgoGroup i en pressemelding.

Alle domfelte kan gis tilbud om behovskartlegging mens de gjennomfører straff. Formålet med kartleggingen er å synliggjøre hva domfelte trenger i forhold til bolig, utdannelse, arbeid, helsehjelp, hjelp til å ordne sin økonomi og andre tiltak som har betydning for domfeltes tilbakeføring til samfunnet.

Kartleggingen skal også bidra til et styrket samarbeid med andre offentlige institusjoner, som jobber med tiltak for de innsatte, og i forskningsøyemed.

EDB ErgoGroup har fra før ansvaret for å drifte WAN-nettet til Kriminalomsorgens IT-tjeneste (KITT). Gjennom den nye avtalen blir selskapet også leverandør av fagsystem til KITT. Løsningen som skal utvikles bygger på MS SharePoint 2010 og eDocument som skjemaløsning.

–Ved å basere utviklingen på disse løsningene, i stedet for å starte med unik utvikling av nye løsninger, reduseres programmeringsjobben og risikoen i prosjektet betydelig, melder selskapet.

Avtalen omfatter både utvikling og vedlikehold i tre år fremover. Halden fengsel vil være pilot i leveransen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.