Fengslet for «retweet»

Sørkoreaner tatt for å ha videresendt propaganda fra Nord-Korea.

En sørkoreaner står nå tiltalt for å ha spredd en Twitter-melding fra Nord-Korea. Bildet viser en oppstilling av soldater fra den nordkoreanske folkehæren i Pyongyang i forrige måned, da de fornyet sine troskapsløfter til den avdøde lederen Kim Jong-il og hans etterfølger, sønnen Kim Jong-un.
En sørkoreaner står nå tiltalt for å ha spredd en Twitter-melding fra Nord-Korea. Bildet viser en oppstilling av soldater fra den nordkoreanske folkehæren i Pyongyang i forrige måned, da de fornyet sine troskapsløfter til den avdøde lederen Kim Jong-il og hans etterfølger, sønnen Kim Jong-un. (Bilde: Reuters/Scanpix)

Sørkoreaner tatt for å ha videresendt propaganda fra Nord-Korea.

En sørkoreansk mann ble arrestert i forrige måned, anklaget for å ha spredd politisk propaganda fra Nord-Korea.

Park Jeong-Geun (24) risikerer opptil syv års fengsel, etter å ha videreformidlet meldinger fra nordkoreas offisielle twitter-konto. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Formelt er de to nabolandene fortsatt i krig siden de aldri undertegnet noen fredsavtale etter koreakrigen på 1950-tallet.

Meldingene Park spredde videre til sine kontakter skal blant ha hyllet Nord-Koreas nylig avdøde diktator Kim Jong-il.

24-åringen sier ifølge AFP at hensikten med å spre meldingene var å latterliggjøre nabolandets ledere, ikke å støtte dem.

Likevel er han nå siktet for brudd på strenge nasjonale sikkerhetslover i Sør-Korea.

En såkalt retweet er den vanlige praksisen med å videreformidle andres meldinger i det sosiale nettsamfunnet til egne kontakter. Det betyr ikke nødvendigvis at vedkommende stiller seg bak innholdet.

Amensty International reagerer sterkt på fengslingen.

- Dette handler ikke om nasjonal sikkerhet. Det er et tragisk tilfelle av sørkoreanske myndigheters fullstendige mangel på å forstå sarkasme, sier Asia-talsmann Sam Zarifi i en uttalelse.

Til toppen