Fersk kapital til fri beslutningsstøtte

Red Hat er blant investorene som tror Jaspersoft har en lysende framtid.

Fersk kapital til fri beslutningsstøtte

Red Hat er blant investorene som tror Jaspersoft har en lysende framtid.

Jaspersoft, et åpen kildekodeselskap som leverer pakker for beslutningsstøtte (såkalt «BI» for «business intelligence»), forteller i en pressemelding at de har hentet inn fersk kapital fra investorer som Adams Street Partners og fra Linux-leverandøren Red Hat, til sammen 12,5 millioner dollar.

Jaspersoft opplever en periode med rask ekspansjon, og beskrives av analytikere som en klar utfordrer til etablerte leverandører som IBMs datter Cognos og SAPs datter Business Objects.

Selskapet mener at de utgjør verdens største utviklermiljø for beslutningsstøtte. Deres utviklerforum Jasperforge har 89 000 registrerte utviklere. Jaspersoft brukes av 9000 bedrifter i 96 land.

Optimismen i Jaspersoft gjenspeiler en overbevisning om at beslutningsstøtte framstår som et stadig viktigere ledelsesverktøy, og at en åpen kildekodeløsning har en naturlig konkurransefordel i krisetider. Selskapet trekker fram analyseselskapet Gartners undersøkelser om bedriftslederes IT-prioriteringer, som i år – som i fjor og i 2006 – igjen konstaterer at beslutningsstøtte står øverst på listen.

Jaspersoft har lenge hatt et nært forhold til Red Hat, blant annet gjennom deltakelsen i programmet Red Hat Network Satellite.

    Les også:

Til toppen