SIKKERHET

Fersk rapport om norsk skole: Elevenes personopplysninger kan utnyttes kommersielt

– Lærerne kan faktisk risikere å uforvarende gjøre barna til salgsvare, sier teknologidirektør Simen Sommerfeldt i Bouvet. Selskapet har tatt tempen på personvernet etter hastedigitaliseringen av norsk skole i pandemien.

Simen Sommerfeldt, teknologidirektør i Bouvet Norge og stedfortreder i Personvernnemda, har sammen med kolleger i Bouvet undersøkt personvernet i norsk skole.
Simen Sommerfeldt, teknologidirektør i Bouvet Norge og stedfortreder i Personvernnemda, har sammen med kolleger i Bouvet undersøkt personvernet i norsk skole. Foto: Heidi Sævold
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
19. aug. 2021 - 10:02

Bruken av digitale verktøy og apper i undervisningen har eksplodert i den norske skolen de siste årene, ikke minst med pandemi og hjemmeskole over natten. Og en fersk rapport fra konsulentselskapet Bouvet viser nå at elevenes personvern blir utfordret i en rekke situasjoner i skolen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.