FORBRUKERTEKNOLOGI

Fiberaksess til hyttene

Kragerø Energi planlegger å tilby fiberbasert bredbånd til både hytter og hus i Kragerø.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 2005 - 13:35

Kragerø Energi, som eies av Kragerø kommune, skal i løpet av få uker starte et pilotprosjekt for utbygging av optisk fiber til husstandene i kommunen. Dette skriver lokalavisen Varden.

Energiselskapet vil ved hjelp av fiberløsningen kunne levere en tripple-play-løsning, det vil si både Internett-aksess, video on demand (VOD) og IP-telefoni. Selskapet skriver på sitt nettsted at det mener kun fiberkabel vil kunne dekke framtidens behov for overføringskapasitet, samtidig som kablene ikke er utsatt for overspenninger i tordenvær.

Kragerø Energi lover kraftige Internett-forbindelser med synkron hastighet. TV-delen skal være basert på digital TV-distribusjon med høy bilde- og lydkvalitet. Selskapet planlegger å tilby omtrent 200 filmer som rulleres til enhver tid. Prisen vil trolig bli mellom 39 og 49 kroner per film.

Styreformann i Kragerø Energi, Geir Henning Eikeland, forteller til Varden at de 4000 hyttene i skjærgården er et utrolig potensial.

- Det er mange der som kan tenke seg å jobbe fra sommerhuset. Men da må de få like gode tekniske løsninger som hjemme eller på kontoret i Oslo, sier Eikeland. Han mener at løsninger vil kunne tilbys på 700 til 800 kroner i måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.