KORTNYTT

Fiberbasert bredbånd i Rauma

Rauma Bredbånd investerer 5 millioner kroner i et trippelnett for kommunen, bedrifter og husstander.

19. mai 2004 - 14:19

Morselskapet til Rauma Bredbånd, Rauma Energi, har utvidet sin avtale med NetNordic på videre utbygging av fiberbredbåndsnett. Fem millioner kroner skal investeres i et nett for IP-telefoni, TV/video og superraskt Internett for kommunen, bedrifter og husstander.

NetNordic har tidligere levert et tilsvarende «superbredbånd» blant annet til Austevoll. Det fiberbaserte nettet i Rauma skal bli det mest moderne og avanserte i sitt slag i Norge, heter det i en pressemelding fra Rauma Energi.

Satsingen kom i gang på initiativ fra Rauma Kraftlag og Rauma kommune. Rauma Energi investerer selv i fibernett og annen avansert teknologi. Wenaas Fabrikker i Måndalen, den klart største bedriften i Rauma kommune, har vært prøvekunde i seks måneder, og sier seg svært tilfreds med kapasitet og tjenester. Bredbåndstilbudet går nå løpende ut til bedrifter og private i kommunen.

Rauma Bredbånd skal være en sterk, regional og uavhengig bredbåndstilbyder. Flest mulig av kommunens 80 bedrifter og 7400 innbyggerne skal få fiberbasert bredbånd – mange ganger raskere enn ADSL – så raskt som mulig. Selskapet regner med positive ringvirkninger for næringsutvikling og sysselsetting.

NetNordic vil bistå i design og implementering av nettet, mens Rauma Bredbånd blir den lokale tjenesteleverandør mot sluttkunder.

Rauma kommune ligger i Møre og Romsdal, med Åndalsnes som kommunesenter. Kommunen har kjente landemerker som Trollveggen og Trollstigen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.