TELEKOM

Fiberbrudd stopper Telenors mobilnett

Telenors mobilnett er delvis nede, og mange kunder får ikke en gang ringt nødnummeret 113.

25. aug. 2008 - 13:01

Telenor sliter med sitt mobilnett, og i følge VG Nett så virker ikke nødnummeret 113 for de som er rammet.

- Så langt vi vet gjelder problemet for Ski, Asker og Bærum og Oslo. Fasttelefoner og andre mobilabonnementer skal så langt vi vet nå 113 som normalt, skriver Ullevål Universitetssykehus i en epost til VG Nett.

Ved lunsjtid i dag, mandag 25. august, begynte det å komme inn meldinger om at Telenors mobilnett er nede i deler av landet. Telenor vet foreløpig ikke hva årsaken er eller hvor stort omfang det er snakk om, men sier at det dreier seg om et fiberbrudd.

- Jeg har snakket med driftssenteret og de forteller at det er et fiberbrudd i Oslo, men vi vet foreløpig ingenting om omfanget eller hvor problemene oppstår, sier informasjonssjef i Telenor Atle Lessum.

I motsetning til hva mange tror, så går ikke mobilsamtaler trådløst hele veien. Samtalen kobles trådløst fra mobil til basestasjon, men mellom basestasjonene rutes samtalen over fibernett.

Likevel skal det ikke være noe problem med fasttelefoner, så Telenor anbefaler de som har det om å bruke fastnettet for å ringe nødnummer.

- Det er et fiberbrudd, som gjør at det blir problemer når man ringer fra mobil til mobil, fra mobil til fastnettet og fra fastnettet til mobil. Fastnett til fastnett skal fungere og det er derfor vi anbefaler kundene å bruke fastnett dersom de skal ringe nødnummer, sier informasjonssjef i Telenor, Elisabeth Evjen, til VG Nett.

Det ble også rapportert om mobilkunder som ble viderekoblet til feil mobilsvarer, og Telenor har derfor stengt ned mobilsvar frem til de finner feilen og får rettet den opp.

digi.no har ikke fått kontakt med Telenor for kommentar. Saken blir oppdatert.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.