Fibersjef blir bankdirektør

En av IT-bransjens mest profilerte kvinner, Toril Nag, skifter nå beite fra IT til bank og finans.

En av IT-bransjens mest profilerte kvinner, Toril Nag, skifter nå beite fra IT til bank og finans.

Toril Nag er i dag administrerende direktør i Lyse Tele og direktør for foretningsutvikling i Lyse Energi i Stavanger.

Hun var også arkitekten bak salget av Lyses bedriftsmarkedsvirksomhet til Song Networks i 2000, noe som ga Lyse Tele et overskudd på over 500 millioner kroner.

Lyse Tele, som i hovedsak er eid av Lyse Energi, var først ute i Norge med å tilby trippeltjenester, og har nå passert 35.000 kunder.

Den gangen var det oppsiktvekkende og teknologisk spennende at fiber kunne brukes til innhold, avansert TV og to telefonlinjer i ett og samme abonnement på en 10 Mb/s linje.

Lyse har nå snart bygget til 30 prosent av hjemmemarkedet, og har investert 275 millioner kroner i fiber i Rogaland så langt.

Nå overlater Nag sjefsstolen til utviklingssjef Eirik Gundegjerde.

Nag har jobbet tett med Gundegjerde i seks år, først i El Tele Rogaland og deretter i Lyse Tele som ble etablert 1. januar 2001.

- Jeg forlater nå et trygt og sunt barn som vil bli ivaretatt av en person jeg har full tiltro til og gode erfaringer med, sier Nag til digi.no.

Lyse Tele har samarbeid med 20 partnere i hele Norge, men det er først og fremst i hjemmemarkedet, Rogaland, at fibernettet har hatt den største veksten.

Fra 1. januar blir Nag konserndirektør i Fokus Bank. Her får hun ansvar for satsingen i Rogaland og Agder.

– Fokus Bank er veldig opptatt av kundene, og er samtidig uredd i konkurransen mot de andre bankene. Det er holdninger som treffer meg på hjemmebane, sier Nag.

Hun forteller til digi.no at Lyse Tele ble kåret som best på kundeservice. Dette er merkevarebygging og erfaringer hun ønsker å tilføre Fokus Bank. Blant annet med gode og funksjonelle CRM-systemer (kundehåndtering).

Nag er utdannet sivilingeniør fra University of Strathelyde i Storbritannia og har tilleggsutdannelse i ledelse fra BI.

Til toppen