Fikk 450 søknader etter ett døgns nettannonsering

Trondheim kommune opplever knallsuksess med å lyse ut ledige lærerstillinger via Internett.

Trondheim kommune opplever knallsuksess med å lyse ut ledige lærerstillinger via Internett.

Bare ett døgn etter at stillingsannonser og søknadsskjema ble lagt ut på nettet var det kommet 450 søknader.

- Strømmen av søknader fortsatte i dagene som fulgte. Det rant inn mellom 300 og 400 nye søknader daglig, forteller personalkonsulent John Stene, som ved søknadsfristens utløp regner med at kommunen har fått inn mellom 4000 og 5000 elektroniske søknader til 90 ledige lærerstillinger.

- Hvis dette går så bra som det nå ser ut til, er det meningen at alle kommunale stillinger i Trondheim skal kunne søkes over Internett, sier John Stene.

En av grunnene til at så mange søker elektronisk er at det er så enkelt. I utlysingsteksten til hver stilling er det en lenke til søknadsskjemaet. Når dette er utfylt sendes det ved å trykke på en knapp. Søkerne slipper den papirmølla som tradisjonelt forbindes med søknader på stillinger i det offentlige. Det hører med til bildet at attester og vitnemål først blir etterspurt ved innkalling til intervju. Søknaden blir formidlet videre til den enkelte skole og behandlet på vanlig måte.

Det er IM som har utviklet systemet, som er basert på kommunens saksbehandlingssystem Kontor 2000. Foreløpig hentes søknadene inn i Kontor 2000 manuelt, men meningen er at også dette skal automatiseres, opplyser IBM i en pressemelding.

Til toppen