Fikk «koffert-avtale»

Norsk fingertrykk-selskap brukte avtalen til å hente penger.

Fikk «koffert-avtale»
Adm. direktør Ralph Bernstein presenterte torsdag kveld en potensiell svært lukrativ avtale om levering av fingertrykk-teknologi til en koffertprodusent. Avtalen gjorde at selskapet fikk hentet inn 20 millioner kroner torsdag kveld. Bilde: Per Ervland

Teknologiselskapet Idex, som utvikler løsninger for fingeravtrykk-sensorer, fikk i går en kommersiell avtale med verdi opp til 80 millioner kroner.

Idex skal levere sin SmartFinger-sensor til kunden, som de ikke vil navngi, med tilhørende programvare. Minimumsverdien er på 21 millioner kroner men potensialet kan være så mye som 80 millioner kroner i 2013 og 2014.

Kunden skal utvikle sikkerhetslåser til bruk på kofferter som skal produseres av markedsledende produsenter. Idexs fingeravtrykksensor og tilhørende programvare vil bli en del av den elektroniske låsen, som erstatning for nøkkel eller kode. Brukeren «innrullerer» fingeravtrykk direkte på låsen og mekanismen vil låses opp bare dersom brukeren sveiper en innrullert finger over sensoren.

- Med dette nyvinnende opplegget blir dine personlige eiendeler sikret på en enkel og lettvint måte uten at du behøver å ta med nøkler eller huske en kode, skriver selskapet i en børsmelding.

–Denne kommersielle avtalen bekrefter den hurtige aksept av fingeravtrykk-biometri som standard for personlig sikkerhet innenfor et utall nye anvendelser, sier adm.dir. Ralph W. Bernstein i Idex.

Ikke overraskende gjorde avtalen at selskapets verdi steg på børsen fredag. Den økte interessen visste imidlertid selskapet å benytte seg av. I går kveld gjennomførte selskapet en rettet emisjon mot en gruppe investorer og hentet inn rett over 20 millioner kroner. Dermed skal selskapet være fullfinansiert.

Aksjene til Idex stiger 10 prosent på Oslo Børs fredag formiddag.

    Les også: