BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fikk og mistet mobillisens

Singapores telemyndigheter trekker tilbake en mobillisens som ble tildelt sist uke, etter at det har oppstått uoverenstemmelser men hvem myndighetene mente var eiere av konsortiet som fikk lisensen, og hvem som viste seg å stå bak til slutt.

Frode Eriksen
28. apr. 1998 - 13:29

Det er lisensen som ble tildelt P2P som trekkes tilbake fordi myndighetene i øystaten hadde fått inntrykk av at amerikanske GTE var den i konsortiet som bød på lisensen. I virkeligheten var det bare snakk om en opsjon på aksjer, og ifølge GTE selv fungerte selskapet bare som konsulenter og har ingen planer om å benytte opsjonen selskapet har på 30 prosent i konsortiet.

De lokale partnerne i P2P - Teledata Ltd og NatSteel Ltd - sitter dermed uten internasjonale mobilpartnere, i motsetning til konkurrenten i StarHub, der Singapore Power Ltd har med seg japanske NTT og British Telecom. I tillegg har Singapore Technology en opsjon på å delta i StarHub, noe selskapet har gjort klart at det vil. Denne alliansen fikk i tillegg til mobillisens en lisens for fasttelefoni.

Mobillisensen gjelder fra april 2000.

De tre millioner innbyggerne i Singapore opprettholder allerede en mobiltelefonpenetrasjon på 25 prosent, og det anses som tvilsomt at markedet vil tåle så mange som fire mobillisenser.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.