BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fikk patent på fjerninstallasjon av programvare

Et ukjent USA-selskap, Bluecurrent, har fått patent på fjerninstallasjon av programvare over Internett.

22. okt. 2003 - 08:55

I går fikk et nærmest ukjent amerikansk selskap, Bluecurrent, innvilget U.S. patent No. 6,636,857: Method and system for web-based asset management.

Patentet dekker en metode og et system som går ut på at all informasjon på en PC, inklusiv programvare og brukerinnstillinger, kan kopieres til en server over Internett, og kopieres derfra igjen til en ny PC for den samme brukeren.

Dette er en beskrivelse av noe en rekke store selskaper har drevet med i mange år, blant andre leverandører av driftsprogramvare som IBM og Computer Associates.

USAs patentkontor arkiverte søknaden fra Bluecurrent 18. desember 2000. Tidligere sjefjurist J. David Cabello, i dag patentjurist i Houston, sier til Wall Street Journal at det vil være svært vanskelig for Bluecurrent å hevde patentet, siden det er nok å vise til at andre har gjort tilsvarende ting på kommersielt grunnlag før søknaden ble levert.

Bluecurrent sier likevel at de vil søke erstatning fra alle som bryter deres patent, og at de vil kreve lisens for alle som oppdaterer nye PC-er over Internett. Prisen antydes til et sted mellom 10 dollar og 25 dollar per tilfelle.

Advokatkontoret Jenkens & Gilchrist i Bluecurrents hjemby Austin, vil ta på seg innkrevingen og eventuelle søksmål, mot såkalt "contingency fee", det vil si dekning av uforutsette utgifter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.