– Fikk sparken etter kart-fiasko

Tim Cook viser ingen nåde.

– Fikk sparken etter kart-fiasko
Apple-topp Tim Cook (bildet) og den nye sjefen for iOS, Eddy Cue, er igang med å rydde i ledelsen. Nå har den ansvarlige for Apples kartfiasko fått sparken, melder Bloomberg News. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Lederen ansvarlig for Apples karttjeneste skal ha fått sparken som følge av fiaskoen. Det melder Bloomberg News tirsdag.

Det er kilder i Apple som forteller dette til nyhetstjenesten, men de vil ikke stå frem offentlig siden oppsigelsen enda ikke er offentlig. Kildene forteller at Apple med oppsigelsen forsøker å bote på skadene kartfadesen har påført selskapet.

Rydder i rekkene

Den sparkede direktøren, Richard Williamson, skal ga blitt skjøvet ut av Apple-direktør Eddy Cue, som ble forfremmet forrige måned som ledd i ledelsesendringer i selskapet. Han skal etter det Bloomberg News forstår, nå søke bistand fra karteksperter utenfor Apple for å fikse de mest kritiske feilene i karttjenesten.

I oktober ble det klart at Apple-direktør Scott Forstall, som ledet divisjonen bak iOS, forlot Apple. Han ble erstattet av Cue, som nå er i full gang med å rydde i rekkene. Cue var tidligere ansvarlig for iTunes, App Store og iCloud-tjenestene. Nå har han i tillegg ansvar for iOS-utviklingen til Apple.

Beklaget

Det var i forbindelse med lanseringen av iOS6 og iPhone 5 Apple gikk bort fra Google Maps til fordel for sin egen tjeneste. Kvaliteten på denne var så dårlig at Apples toppsjef, Tim Cook, gikk til det uvanlige steget å unnskylde til selskapets kunder.

Apples egen karttjeneste har fått hard medfart blant iOS-brukerne. Nå skal den ansvarlige ha fått sparken.
Apples egen karttjeneste har fått hard medfart blant iOS-brukerne. Nå skal den ansvarlige ha fått sparken. Bilde: Apple

Google skal imidlertid jobbe på en ny kart-applikasjon for iOS, som skal være tilgjengelig for nedlastning i løp av kort tid. Apples fjerning av Googles karttjeneste sammenfalt med at de også fjernet YouTube-appen, også levert av Google.

De to selskapene sloss hardt om å levere den ledende smarttelefon-plattformen: Apple med sitt iOS, Google med sitt Android-system.

    Les også:

Les mer om: