TELEKOM

Fikk storavtale – bedrer dekning

Agderfylkene har inngått millionkontrakt med Telenor.

Telenors norgessjef, Berit Svendsen, vant konkurransen om å tilby mobiltjenester til Agder-fylkene. Til gjengjeld skal Telenor igang med en stortstilt oppgradering av nettet i de to fylkene.
Telenors norgessjef, Berit Svendsen, vant konkurransen om å tilby mobiltjenester til Agder-fylkene. Til gjengjeld skal Telenor igang med en stortstilt oppgradering av nettet i de to fylkene. Bilde: Marius Jørgenrud
20. des. 2011 - 15:35

Telenor har blitt valgt til å levere mobile tjenester til alle kommunene og fylkeskommunene i Agder. Kontrakten har en varighet på fire år, med opsjon på ytterligere ett år, og har en verdi på totalt 90 millioner kroner.

I pressemeldingen fremgår det at Telenor skal gjennomføre en omfattende utbygging av mobildekningen i de to fylkene, som har samlet sitt innkjøp gjennom Det Digitale Agder (DDA).

Blant annet skal det innen utgangen av 2014 bygges ut slik at det oppnås 99 prosent befolkningsdekning innendørs på mobil tale, og alle basestasjoner i området vil bli oppgradert til 3G-stasjoner i perioden.

– Det medfører at om lag 98 prosent av brukerne av mobilt bredbånd skal kunne surfe på mobilnettet med hastigheter opp til 21 Mbit/s. Totalt skal Telenor bygge 149 nye mobile basestasjoner i de to fylkene. Hver kommune får minst en ny basestasjon, melder Telenor i pressemeldingen.

Dermed får de to fylkene den beste mobildekningen i landet, opplyses det.

– Vi er svært tilfreds med de resultatene vi nå oppnår i Agder-fylkene, og vi ser frem til en storstilt dekningsutbygging i landsdelen og et godt samarbeid i tiden fremover, sier Kjell Pedersen Rise, prosjektleder i Det Digitale Agder (DDA).

Dette er et resultat av en anbudsprosess der alle kommunene i Agder har vært med. Telenor er leverandør til noen av kommunene i dag, og ser frem til å bli leverandør både til de resterende kommunene og fylkeskommunene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.